Ensimmäinen kommentti oli jo tullut tähän uuteen blogiini, Wau! Ohjetta tuorejuustokakuille oli toivottu niin tässäpä tulee. Kakut olen tehnyt ilman mitään ohjetta, niin kaikki määrät ovat noin määriä. Mutta eiköhän tällä ohjeella jonkilainen kakku onnistu:)
Mandariini-persikka tuorejuustokakku
Pohja: n.200g kaurakeksejä
n.150g flora culinessea
Murskaa kaurakeksit esim. sauvasekoitimella ja lisää rasva. Taputtele massa irtopohjavuoan pohjalle.
Laita alle ensin leivinpaperi niin helpottaa valmiin kakun siirtämistä.
Täyte: 1 prk vispiknorria
1 prk maitorahkaa
n.100g maustamatonta tuorejuustoa
7 liivatelehteä
n.1,5 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
n.1,5dl soseutettua persikkaa
Laita liivate lehdet likoamaan kylmään veteen n.10minuutiksi.
Vatkaa vispiknorr vaahdoksi ja yhdistä muut aineet vaahtoon. Liuota puristetut liivatteet kiehuvaan veteen (pieni tilkka kattilanpohjalla riittää). Anna jäähtyä hetki ja sekoita nopeasti muiden aineiden joukkoon. Kaada keksi pohjan päälle ja anna jähmettyä n.15 min.
Kiille/koristelu päälle:
1dl soseutettua persikkaa
1dl säilykemandariinin lientä
3kpl liivatelehtiä
säilykemandariineja
Laita liivatteet likoamaan veteen n.10 minuutiksi, soseuta persikka ja lisää mandariinin liemi. Liuota liivatteet pienessä määrässä kiehuvaa vettä ja sekoita joukkoon. Anna hetki jäähtyä ja kaada kakun päälle. Laita päälle vielä mandariinin paloja. Anna jähmettyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
Kommentit