Ensimmäinen kommentti oli jo tullut tähän  uuteen blogiini, Wau! Ohjetta tuorejuustokakuille oli toivottu niin tässäpä tulee. Kakut olen tehnyt ilman mitään ohjetta, niin kaikki määrät ovat noin määriä. Mutta eiköhän tällä ohjeella jonkilainen kakku onnistu:)

 

Mandariini-persikka tuorejuustokakku

Pohja: n.200g kaurakeksejä

          n.150g flora culinessea

Murskaa kaurakeksit esim. sauvasekoitimella ja lisää rasva. Taputtele massa irtopohjavuoan pohjalle.

Laita alle ensin leivinpaperi niin helpottaa valmiin kakun siirtämistä.

Täyte: 1 prk vispiknorria

          1 prk maitorahkaa

          n.100g maustamatonta tuorejuustoa

          7 liivatelehteä

          n.1,5 dl sokeria (tai oman maun mukaan)

          n.1,5dl  soseutettua persikkaa

Laita liivate lehdet  likoamaan kylmään veteen n.10minuutiksi.

Vatkaa vispiknorr vaahdoksi ja yhdistä muut aineet vaahtoon. Liuota puristetut liivatteet kiehuvaan veteen (pieni tilkka kattilanpohjalla riittää). Anna jäähtyä hetki  ja sekoita nopeasti muiden aineiden joukkoon. Kaada keksi pohjan päälle ja anna  jähmettyä n.15 min.

Kiille/koristelu päälle:

         1dl soseutettua persikkaa

         1dl säilykemandariinin lientä

         3kpl liivatelehtiä

         säilykemandariineja

Laita liivatteet likoamaan veteen n.10 minuutiksi, soseuta persikka ja lisää  mandariinin liemi. Liuota liivatteet pienessä määrässä kiehuvaa vettä ja sekoita joukkoon. Anna hetki jäähtyä ja kaada kakun päälle. Laita päälle vielä mandariinin paloja. Anna jähmettyä kylmässä mielellään  seuraavaan päivään.